Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Плюнули в капелана ЗСУ та з прокльонами посилали на “передову”: на Буковині прихильники УПЦ (МП) скандалять через перехід громади до ПЦУ

    У Ленківцях Кельменецького району священника ПЦУ прихильники УПЦ (що в єдності з МП) зустріли з матюками та прокльонами.

    Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив священник ПЦУ Роман Грищук.

    Громада села виявила бажання перейти від УПЦ до ПЦУ і вирішили провести збори, проте їх намагалися зірвати.

    “Штовханина, вирваний і украдений телефон, матюки і прокльони – так зустріли адепти московського патріархату капелана ЗСУ. Збори, ініційовані представниками релігійної громади храму с.Ленківці, були попередньо узгоджені та про них повідомлено органи влади. Так як громада хотіла покинути московської патріархат і перейти до Православної Церкви України, я як представник єпархії, до якої хоче перейти громада, прибув на збори. Виявилося, що місцевий священик московського патріархату, син якого уже підчас війни з московією виїхав в москву на навчання і там служить із патріархом Кірілом, організував тітушок із сусідніх сіл та Кельменців, що приїхали зірвати збори і не допустити виходу громади з московської окупації”, – розповів священник.

    За його словами, коли почалися конфлікти, він попросив людей, які хотіли перейти до ПЦУ, не підходити до Будинку культури, щоб не спровокувати бійку.

    “Дізнавшись про можливі провокації і виходячи із неможливості мирно провести збори, я попросив прихильників ПЦУ взагалі не підходити до клубу, який оточили прихильники “руского міра” і викликували лайливі слова в бік усього українського. Сам же, з отцем Олександром Головановим, підійшов до громади, щоб зі священником і громадою переговорити і домовитися про мирне проведення зборів”, – зазначив священник.

    Він також оприлюднив відео, на якому видно, що люди були налаштовані дуже вороже. Вони кричали, що капелан має “йти на “передок”, а дехто навіть плюнув в обличчя священнику.

     

    Найсвіжіше

    Популярне