Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський зустрівся із президентом Кіпру

    Патріарх Александрії Теодор ІІ та президент Кіпру Нікос Христодулідіс обговорили співпрацю між Єгиптом та Кіпром, в тому числі створення “Центру еллінізму” у новій столиці Каїрі та гуманітарні програми в Африці.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Патріарх зазначив, що Церква Александрії присутня в 54 африканських країнах, проводить велику гуманітарну роботу, маючи 2000 шкіл та 3000 медичних закладів на континенті. Він подякував кіпріотам за їх допомогу в роботі та сердечно зустрічався з президентом Христодулідісом.

    Пріоритетом зустрічі було також зміцнення дружби та співпраці між двома лідерами, адже президент Христодулідіс та патріарх Александрії уже давно мають спільні зв’язки.  Патріарх висловив “велику подяку моїм кіпрським братам, де б вони не подорожували по величезній Африці, вони завжди допомагають у моїй роботі”, зазначивши, що їх об’єднує присутність Екзархату Александрійського Патріархату в Нікосії.

    Зустріч закінчилась із побажаннями здоров’я та радості один одному, а також вдячністю за факт, що кіпрський народ завжди підтримує місіонерську діяльність патріарха Феодора.

    Нагадаємо, відбулось успішне завершення засідання Міжнародної богословської комісії в Александрії. Також католицькі та православні богослови узгодили перший новий текст з 2016 року.

    Найсвіжіше

    Популярне