Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулось успішне завершення засідання Міжнародної богословської комісії в Александрії

    У другій половині дня 7 червня в Александрійському Патріархаті і всієї Африки успішно завершилося засідання Міжнародної спільної богословської комісії для діалогу між Православною та Римо-Католицькою Церквами.

    Під час від’їзду 22 православних і 18 римо-католицьких кардиналів, митрополитів, пресвітерів і богословів-мирян, патріарх Александрійський Феодор II, висловили своє задоволення і радісні почуття, передає orthodoxtimes.com

    Патріарх заявив: “Ми прославляємо Трійцю за цю історичну богословську зустріч, яка успішно завершилася в одностайності зі священним почуттям і великою радістю. Ми прощаємося з високопреосвященними співпрезидентами та почесними членами Міжнародної спільної комісії богословського діалогу між Православною та Римо-Католицькою Церквами, яка засідала з 1 по 7 червня в Александрійському Патріархаті та всієї Африки з його багатою історією та багатообіцяючим майбутнім».

    Патріарх зазначив, що існують поділи та безглузді протистояння, які переслідують неспокійний світ, але також і Церкву, яка прагне миру, єдності та любові.

    «Як свідчить історія, ця подія мирного, ґрунтовного, плідного і благословенного діалогу між двома Церквами є яскравим прикладом доброї волі та дружньої співпраці. Вона, отже, дає надію на більш сприятливе майбутнє взаєморозуміння, смирення і солідарність», – зазначив патріарх Феодор.

    Зазначається, що ввечері 6 червня Генеральний консул Греції в Александрії Атанасіос Коціоніс влаштував гостям теплий прийом, щоб вшанувати Спільну комісію. Патріарх Феодор II підніс йому копію ікони Богородиці ручної роботи в знак подяки за сприяння в проведенні Богословського діалогу, який проходив в Александрії.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, 1 червня відбулось відкриття богословського діалогу між Православною та Римо-Католицькою Церквами. Також паломники УПЦ США зустрілися із Вселенським патріархом Варфоломієм.

    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне