Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Замість вірності Христові – вірність Путіну: РПЦ стала інструменом для виправдання війни (Відео)

    Днями міноборони росії опублікувала відеоролик, на якому священник РПЦ здійснює хрещення над російським окупантом.

    Духовний Фронт України вкотре наголошує, що священники РПЦ поширюють цинічну кремлівську брехню про “захист” і “звільнення” на догоду агресивній експансії. Насправді ж йдеться про окупацію України, а не про захист росії. РПЦ продовжує бути інструментом у війні проти України.

    Російська федерація цинічно використовує релігійні почуття солдатів заради пропагандистських цілей і виправдання вбивств людей. Замість того, щоб відмовляти їх від насильства і гріху крадіжки, священники РПЦ благословляють вторгнення і вбивства українців, хрестячи солдатів і проповідуючи їм про “СВО”. Все це поширюється на головній сторінці Міноборони росії і слугує “прикладом” для інших священників РПЦ.

    До того ж виправдання військових злочинів через релігію і заклик до “священної” війни – це небезпечний радикалізм, несумісний із християнськими цінностями миру і прощення. Проте, щоб остаточно з цими християнськими цінностями покінчити у РПЦ пацифізм визнали єрессю. 

    Зокрема церковний суд РПЦ засудив священника, який закликав молитись за мир, а не за перемогу росії: “…пацифізм, яким священник Бурдін намагається прикритися від звинувачень на його адресу, не сумісний з дійсним вченням православної Церкви, зокрема, викладеним в “Основах соціальної концепції”. Пацифізм в різні епохи церковної історії був присутній в єретичних доктринах…”, — йдеться в матеріалах церковного суду РПЦ.

    Московські пропагандисти використовують священників РПЦ для приспання совісті у молодих російських солдатів, які сумніваються у справедливості і законності вторгнення рф в Україну. Інших священників, які відмовляються промивати мізки населенню позбавляють права звершувати богослужіння. Репресіям піддаються навіть звичайні віряни, які виходили із плакатами “не вбий, 6 заповідь”. У російський суд визнав, що біблійна заповідь «не вбий» дискредитує російську армію.

    У підсумку дії РПЦ свідчать про те, що вони згодні бути інструментом досягнення геополітичних цілей Кремля, а не слугувати шляхом до спокутування душі, єднання з Богом та поширювати добро. Це справді цинічне використання Церкви, яке заслуговує на осудження і відмежування.

    Зауважимо, що УПЦ (МП) поки не розірвала зв’язків із Московським патріархатом, як це вона зробила із Вселенським патріархатом, який надав Томос ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне