Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська влада змушує релігійних лідерів підтримати війну в Україні

    Кремль дає невеликі натяки і чіткі попередження місцевим священнослужителям. Якщо хтось перетинає кордони, його чекають штрафи і судові переслідування. Про це йдеться у статті Forum18.

    У ній розповідається про двох лідерів, які залишили Росію: головного єврейського рабина Москви Пінхаса Гольдшмідта і лютеранського єпископа Дітріха Брауера, повідомляє Всеукраїнський собор з посиланням на Сne.news.

    За словами невістки Гольдшмідта Авіталь Чижик-Гольдшмідт, рабин і його дружина “піддалися тиску з боку влади, щоб публічно підтримати “спеціальну військову операцію” – і відмовилися”. Яку конкретну форму мав цей тиск, неясно.

    ANP-447855245.jpg

    Іоанна Бурдін оштрафували через сумніви з приводу операції.

    Єпископ Брауер говорить про “чітку вимогу” від Адміністрації президента підтримати війну.

    “Нам не дозволяли говорити про війну, молитися про мир або зв’язуватися з нашими українськими братами і сестрами”, – сказав Брауер в інтерв’ю в Німеччині.

    Крім того, Брауер не розповідає, в якій формі була ця “чітка вимога”; чи був це телефонний дзвінок або візит і від кого.

    У травні Брауера виключили з президентської ради зі співпраці з релігійними об’єднаннями. Єпископ тоді вже повернувся до Німеччини.

    Найсвіжіше

    Популярне