Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ і депортації дітей: історик закликає вірян УПЦ (МП) ставити незручні питання Онуфрію

    Історик, релігієзнавець Владислав Гаврилов вважає, що злочини Росії проти дітей в Україні повинні були б викликати конструктивні питання до керівництва УПЦ (МП) зі сторони вірян цієї церкви.

    Про це він розповів в інтерв’ю для Духовного Фронту України.

    «Я думаю, що ці злочини все-таки мають стати основою і таким предметним поступом в тому, щоби віряни Московського патріархату, які ще є на теренах України, щонайменше задавали незручні, скажімо так, питання до свого єпископату, до керівництва УПЦ (МП), чому вони знаходяться в єдності з Російською Православною Церквою і чому досі ця єдність, по-суті не розірвана і коли російська федерація і в тому числі РПЦ, яка її благословляє здійснює воєнні злочини на теренах України, чому вони досі знаходяться в афіліації з цією установою, чому вони досі не розривають зв’язки?», – зазначив Гаврилов.

    Він додав, якщо  єпископат і керівництво УПЦ (МП) не нададуть на ці питання відповіді, то «йти з такої Церкви, тому що Церква має говорити правду, тому що як говориться в Євангелії, найкраще бути гарячим або холодним, але не теплим».

    За словами Гаврилова, прихильники Церкви мають вимагати конструктивних відповідей і не можуть приймати компромісів, коли йдеться про воєнні злочини.

    Нагадаємо, раніше Гаврилов розрив спроби викрадення українських дітей для імперських цілей росії. Також він нагадав про дітей, які повертаються на підконтрольну Україні територію і розповідають про насильне перевиховання та брехливі обіцянки окупантів.

    Найсвіжіше

    Популярне