П’ятниця, 24 Травня, 2024
Бiльше

    Діти, що повертаються на підконтрольну Україні територію, розповідають про насильне перевиховання та брехливі обіцянки окупантів

    Владислав Гаврилов, історик і релігієзнавець, розповідає про шокуючі факти і методи, що використовуються російськими окупантами для переконання дітей, що перебувають в депортації, у своїй брехливій версії подій.

    В інтерв’ю “Духовному фронту України” Владислав Гаврилов розповів, що діти, які змогли повернутись на підконтрольну Україні територію або виїхати в країни Європи, розповідають, як російські священники приходили до них у час депортації та проводили релігійні обряди, розповідаючи пропагандистські історії, намагаючись переконати їх, що це “визволення” та що їх “евакуюють” від війни. Однак, відомо, що ці діти стали жертвами депортації та примусового перевиховання.

    «Ми ще можемо наголосити про брехню, яку використовують російські окупанти на територіях, які вони захопили. Найбільш поширений спосіб, це коли вони говорять батькам, що вони дітей відправляють на літні канікули, для того, щоб вони не перебували в зоні бойових дій», – каже Владислав Гаврилов. Проте, ці діти ніколи не поверталися, і батьки зіткнулися з проблемою повернення своїх дітей.

    Існує також ризик втрати дітей через насильне усиновлення або зміну їх особистої ідентичності шляхом зміни прізвища, імені та інших даних у документах.

    «Такі факти теж є. І це теж є ризик того, що дітей можна втратити, на жаль», – зауважує Гаврилов.

    Він каже, що ці факти свідчать про маніпулятивні методи, які використовуються російськими окупантами для впливу на молоде покоління та спроби змінити їх ідентичність та свідомість. Українська сторона продовжує зосереджувати зусилля на розшуку та поверненні дітей, які стали жертвами депортації, і співпрацює з міжнародними правозахисними організаціями для захисту їх прав та благополуччя.

    Розкриття правди про пережиті дітьми депортації є важливим кроком для свідомого розуміння та протидії маніпулятивним методам російської пропаганди. Україна прагне не лише врятувати дітей, але й привернути увагу міжнародного співтовариства до цієї проблеми та забезпечити їх повернення до батьківських обіймів та належного відродження їхніх особистостей.

    Найсвіжіше

    Популярне