Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Чернігівська облрада проголосила заборону УПЦ (МП)

    Чернігівська обласна рада просить заборонити діяльність в Україні російської церкви, її структурних підрозділів та залежних організацій. Відповідне звернення до президента, уряду та парламенту депутати Чернігівської ради ухвалили 6 червня під час чергового сесійного засідання.

    Як передає УНІАН, згідно з документом, агресія РФ проти України з 2014 року ведеться із застосуванням збройних сил держави-агресора, а також засобів пропаганди та численних маніпуляцій.

    “Московська церква посідає чільне місце серед інструментів агресії як через безпосередню колаборацію – злочинну співпрацю священнослужителів із окупантами – так і поширення наративів ворога, сприяння ворожнечі серед українців, виправдання російської агресії та перешкоджання об’єднанню українських православних”, – наголошується у зверненні.

    Також згадуються випадки прославляння “русского мира” та російської зброї священиками УПЦ (МП).

    Ініціаторка звернення, депутатка Чернігівської облради Юлія Заїка, каже, що навіть міжнародні документи дозволяють обмежувати діяльність релігійних організацій у випадках загрози національній безпеці країни.

    “І сьогодні ми маємо саме такий випадок. Заборона Московського патріархату – це не питання віри, це питання поширення калоборації, маніпуляції ворогом і зради. Ми маємо пояснити громадам, вірянам, що ніхто не забирає віру та церкву. Ми працюємо на захисті інтересів і безпеки України”, – підкреслила вона.

    Нагадаємо, у Чернівцях міська рада буде судитися з УПЦ (МП) через приміщення церкви. Також більшість українців підтримує виселення УПЦ (МП) з Києво-Печерської та Почаївської лавр.

    Найсвіжіше

    Популярне