П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Чернівцях міська рада буде судитися з УПЦ (МП) через приміщення церкви

    Дві церкви УПЦ (що в єдності з МП) є комунальним майно, які повинні повернути Чернівецькій міській раді.

    Про це на пресконференції розповів мер Роман Клічук, пише Молодий Буковинець.

    З двома релігійними громадами УПЦ (МП) був розірваний договір оренди на комунальні приміщення і вони повинні їх звільнити.

    “Рішення про передачу майна релігійній громаді парафії на честь Трьох Святителів було ухвалено у 1992 році на виконкомі. На попередній сесії Чернівецької міської ради проголосували за скасування цього рішення. Тому зараз вони знаходять там незаконно”, – пояснив Роман Клічук.

    Представникам УПЦ (МП) було направлено рішення про розірвання договору і звільнення приміщення, але вони на це погодилися.

    “Було направлено лист про передачу приміщення церкви на баланс історико-культурного заповідника на вулиці Зеленій. Представники УПЦ МП відмовилися повертати це приміщення. Тому міська рада буде звертатися до суду, щоб УПЦ МП все ж повернуло приміщення комунальної власності”, – зазначив Роман Клічук.

    Також комунальною власністю є приміщенні церкви Святого великомученика Пантелеймона Чернівецької Буковинської єпархії УПЦ (МП), що на вулиці Головній, 100. Воно, яке знаходиться на території міської лікарні.

    “З цим комунальним приміщенням також будемо працювати. Закінчимо з приміщенням на вулиці Зеленій і тоді перейдемо до них”, – сказав Роман Клічук.

    Найсвіжіше

    Популярне