Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Не впустили священника УПЦ (МП) в храм: сутичка вірян на Київщині

    У селі Черняхів, що в Київській області, спалахнув конфлікт навколо місцевої церкви. Після того, як рік тому громада одноголосно вирішила перейти до Православної церкви України (ПЦУ), представники Української православної церкви в єдності з Російською церквою відмовилися залишати святиню, заблокувавши храм.

    Про це повідомляє «Телеграф».

    З передачею прав на храм  справа затяглася, а після рішень господарського та апеляційного судів, а також міськради Кагарлика, місцеві самотужки взяли храм у своє управління. Так, парафіяни ПЦУ увійшли до храму і провели там першу службу, але незабаром туди прийшов священник УПЦ (МП) Михайло, якому мешканці села раніше висловлювали недовіру.

    Отець УПЦ (МП) привів із собою «групу підтримки», разом з якою в якийсь момент вони пішли на “штурм” церкви. Парафіяни, волонтери, ветерани, а також правоохоронці, які зібралися біля стін святині, не дали священникові прорвати огорожу на церковну територію.

    Потім під час ще однієї спроби священика УПЦ (МП) співробітники поліції (щоб уникнути провокацій та бійні) знову відтіснили від паркану перед територією святині, куди він так наполегливо хотів потрапити. Ця силова спроба парафіян УПЦ повернути собі храм супроводжувалась хаосом, криками, лайкою, розбірками та провокаціями, але не увінчалася успіхом.

    Після служби місцеві опечатали церкву та територію святині. Тепер несанкціоноване проникнення до церкви храму вважатиметься порушенням.

    Фото: Телеграф

    Найсвіжіше

    Популярне