Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Буддисти росії заради вигоди виправдовують агресію РФ проти України

    “Ми, буддисти, довели свою вірність, відданість, особливо в СВО (війні рф проти України, – ред.)” і цим заслужили храм у Москві, – вважає нагороджений глава БТСР (Буддійська традиційна Сангха Росії) Дамба Аюшеєв.

    У Катерининському залі Кремля 23 травня відбулася церемонія вручення російським диктатором вищих державних нагород рф, повідомляє сайт Кремля, передає Духовний Фронт України.

    “Сьогодні серед нагороджуваних – представники традиційних для Росії релігій. Слово пастиря, духовного наставника завжди дуже важливе, особливо для бійців на передовій”, – зазначив путін.

    Глава окупантів нагородив 14-го Пандіто Хамбо Ламу, главу Буддійської традиційної Сангхи Росії (БТСР) Дамбу Аюшеєва “орденом Пошани”.

    У своєму зверненні до путіна, Пандіто Хамбо Лама нагадав про 260-річчя буддизму в Росії і просив російського президента підтримати будівництво буддійського храму в Москві, аналогічно до храму в Санкт-Петербурзі.

    Що у підсумку?

    Таким чином головний російський буддист отримав нагороду від режиму, який веде агресивну і злочинну війну проти України. Це нагородження легітимізує злочини російської влади.

    Пандіто Хамбо Лама говорить про вірність і відданість буддистів, маючи на увазі їхню участь в агресії проти України. Участь в агресивній війні суперечить основам буддизму і є аморальною.

    Лама просить побудувати буддійський храм у Москві як нагороду за “вірність” російській владі. Це свідчить про опортунізм і компроміс зі злочинним режимом і бажання всіх релігійних організацій в росії (від РПЦ до буддистів) вислужитись перед кровавим режимом путіна.

    Пандіто Хамбо Лама  дякує за нагородження званням Героя Росії ліквідованого загарбника-полковника, який брав участь в агресії проти України. Це ігнорування злочинності російської агресії.

    Загалом, слова лідера БТСР демонструють готовність підтримувати і виправдовувати дії російської влади заради матеріальної вигоди у вигляді нагород і храму. Це суперечить істинній суті буддизму і є аморальним.

    Найсвіжіше

    Популярне