П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Чекав на «русскій мір»: настоятеля монастиря з Мелітополя підозрюють у колабораціонізмі

    Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі настоятелю монастиря з Мелітополя, що опинився під тимчасовою окупацією росії.

    Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

    За даними слідства, настоятель монастиря, що входить до Запорізької єпархії УПЦ (що в єдності з МП), сприяв утвердженню окупантів у Мелітопольському районі. З серпня 2022 року він активно брав участь у пропагандистських заходах проти України.Під час публічних виступів підозрюваний закликав жителів окупованого Мелітополя підтримати проведення псевдореферендуму про приєднання до росії, кажуть прокурори.Також він разом з іншими представниками УПЦ МП відвідав «церемонію» оголошення незаконної анексії росією частини Херсонської, Запорізької, Луганської й Донецької областей. РНБО вже ввела персональні санкції на 5 років щодо настоятеля.

    Він отримав підозру за ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу. За це загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади.

    Як пише «Слідство.Інфо», йдеться про настоятеля Свято-Савинського чоловічого монастиря УПЦ МП у Мелітополі Олександра Прокопенка (архімандрит Іоанн).

    Найсвіжіше

    Популярне