П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Папа Римський: не звикаймо до війни, залишаймося близькими з українським народом

    Після проказування недільної молитви Папа Римський Франциск скерував думку до Судану та до України, закликаючи не звикати до конфліктів і насильства.

    «Дорогі браття й сестри, це сумно, але через місяць після спалаху насильства в Судані ситуація залишається важкою. Підтримуючи вже досягнені часткові угоди, повторюю свій щирий заклик відкласти зброю та прошу міжнародну спільноту не щадити жодного зусилля, щоби причинитися до переважання діалогу та полегшити страждання населення», – сказав Папа Римський Франциск, промовляючи до учасників молитви «Царице Неба» в неділю, 21 травня, а тоді додав: «Будь ласка, не звикаймо до конфліктів і насильства. Не призвичаюймося до війни, прошу вас. І надалі виявляймо близькість багатостраждальному українському народові».

    Святіший Отець також склав привітання і подяку журналістам з нагоди Всесвітнього дня суспільних комунікацій, побажавши, щоб вони «завжди служили правді та спільному благу». Він теж нагадав, що розпочинається Тиждень Laudato si’, заохочуючи всіх «співпрацювати в піклуванні про наш спільний дім», повідомляє Vatican News.

    Найсвіжіше

    Популярне