Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Ознака безсилля»: священники УПЦ (МП) відреагували на заборону Пінчуку звершувати Богослужіння

    Архієрей УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) Іриней (Середній) заборонив у служінні  настоятеля храму Архангела Михаїла в селі Волоське Дніпропетровської області священника УПЦ (МП) Андрія Пінчука, який критикував керівництво своєї Церкви за проросійські погляди. За словами архімандрита УПЦ (МП) Серафима (Панкратова), така заборона є ознакою безсилля та авторитарною реакцією на критику діючого керівництва Церкви.

    «Що зазвичай роблять люди, які довели до межі банкрутства підприємство, або якусь галузь, або, як в нашому випадку, велику релігійну спільноту? І не спроможні визнати свою в цьому провину? Вони показово жорстко карають тих підлеглих, які наважуються відкрито говорити про їх деструктивне керівництво. Це дає їм змогу, хоч на короткий час, компенсувати відчуття власного безсилля, проявом “влади” над непокірними. Але це – завжди слабкий вибір, який тільки поглиблює кризу та робить ще більш явним безсилля керівників», – зазначив архімандрит Серафим.

    Він висловив співчуття о. Андрію й його громаді у скрутний час, проте водночас зазначив, що заборони є симптомом внутрішніх конфліктів всередині УПЦ (МП) та свідченням її кризи.

    Архімандрит Серафим сподівається, що ця ситуація зміцнить о. Андрія духовно і дасть йому можливості служити своїй громаді та Україні в майбутньому.

    Інший священник з УПЦ (МП) Василь Левченко вважає, що заборона в священнослужінні отця Андрія Пінчука – це «оголошення промосковським лобі в УПЦ джихаду всьому проукраїнському духовенству».

    Як повідомляв Духовний Фронт України, відомого священника УПЦ (МП) заборонили у служінні за наказом Онуфрія.

    Що говорив о. Андрій Пінчук?

    Священник УПЦ (МП) говорив, що Сербська Церква сприймає УПЦ (МП), як філію РПЦ. Він переконував, що парафії, які УПЦ (МП) створила за межами України, стали острівками «русского мира».

    За словами отця Андрія, УПЦ МП зараз має підвішений статус, а УПЦ МП має покарати деяких своїх єпископів і поновити спілкування з ПЦУ та Константинополем. 

    Найсвіжіше

    Популярне