Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Пінчук: парафії, які УПЦ (МП) створила за межами України, стали острівками «русского мира»

    Священник УПЦ (МП) Андрій Пінчук прокоментував речника УПЦ (МП) протоєрея Миколая Данилевича. Останній розповідав історію, як в одній з країн ЄС люди хотіли отримати дозвіл на протест проти парафії УПЦ (МП), бо та насправді «не Українська Церква», а «москалі».

    Отець Андрій Пінчук у своєму Телеграм-каналі пояснює, що до УПЦ МП за кордоном немає довіри, бо невідомо який у неї статус.

    «Повністю незалежна і самостійна, але невід’ємна частина РПЦ, як її окреслює митр. Мелетій? Новопроголошена автокефалія? Чи для одних Влад, а для інших Владислав? Ті парафії які раніше створювала УПЦ, зараз стали острівками “русского мира”», – обурюється Пінчук.

    Він зазначив, що парафія якою так захоплювався Данилевич, яка для нього була взірцева – яскравий тому приклад.

    «Поминають Кіріла, просувають росміровські наративи, а в приватних розмовах паплюжать націоналістів та Америку, які «воюють проти святої Русі». Це при тому, що складається вона на процентів 80% з українців, правда, добра частина – румуномовних», – йдеться в дописі Пінчука.

    Він також додав, що інші парафії ретельно поприбирали із своїх назв приналежність до якоїсь церкви – поминають і Онуфрія і керуючого російською єпархією Антонія.

    Часто парафії відкривають «на базі» Сербської Церкви.

    «Думаю не потрібно пояснювати, наскільки це проросійська структура. Досить згадати, що після відкриття “Африканського екзархату”, лише патріарх Порфирій подзвонив із словами підтримки. Минулого року Порфирій нагородив церковною медаллю угорського Орбана – за підтримку християнських!!! цінностей! Сербські архієреї регулярно навідують Москву, щоб висловити підтримку у такий складний час! Все це і викликає не прийняття УПЦ за кордоном», – підсумував отець Андрій Пінчук.

    Нагадаємо, в УПЦ (МП) обурені обшуками СБУ і «готові стати на захист». Також речник «УПЦ МП» вважає, що війна між Росією і Україною є лише в телевізорі

    Найсвіжіше

    Популярне