Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Триває навчання капеланів в стінах Михайлівського Золотоверхого монастиря

    В стінах Михайлівського Золотоверхого монастиря в центрі Києва триває навчання військового духовенства Сил територіальної оборони Збройних сил України.

    Протягом двох тижнів капелани вдосконалюють свої знання та навики, щоб поєднати місію військового та душпастиря. Вони відвідують лекції з представниками різних конфесій, державними діячами, психологами, правоохоронцями та медиками, передає Духовний Фронт України з посиланням на пресслужбу ДЕСС.

    16 травня для капеланів була організована зустріч з Віктором Єленським, головою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті. Він розповів про розвиток релігійної ситуації в Україні та особливості церковно-державних відносин.

    Віктор Єленський акцентував на необхідних знаннях і навичках, які повинен мати сьогодні військовий капелан, а також відповів на запитання слухачів.

    Це навчання, яке допомагає нашому військовому духовенству ефективніше служити українському війську, Богу та Батьківщині.

    Нагадаємо, вперше за 100 років у Варшаві збудували православний храм. Також зростає кількість прихожан в новоствореній громаді ПЦУ, розвінчуючи міфи про порожні храми.

    Найсвіжіше

    Популярне