Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Вперше за 100 років у Варшаві збудували православний храм (Фото)

    14 травня, після понад десяти років зусиль отримати дозвіл на будівництво православного храму у Варшаві та менш ніж через вісім років після закладки фундаменту, «освячення храму Святої Софії у Варшаві стало фактом, завдяки люблячій допомозі Творця, а також титанічним зусиллям митрополита Варшавського Савви»,  йдеться в повідомленні Церкви Варшави, передає orthodoxtimes.com

    Це перше будівництво православного храму у Варшаві за понад 100 років. Церква, яка є копією всесвітньо відомого візантійського дива, Святої Софії в Константинополі.

    У повідомленні, розміщеному на сайті Церкви Польщі, далі наголошується, що храм був створений як пам’ять і данина пам’яті жертвам депортацій до Сибіру, ​​таборів, Катині, Дахау (та інших), “щоб стіни цього храму вічно свідчили про наших предків, які проливали свою кров за віру православну і любов до своєї країни”.

    Урочистості у стінах храму Святої Софії, який був переповнений сотнями віруючих, розпочав митрополит Савва, який у своєму привітанні наголосив, що «ми повинні бути вдячні Богові за цей день».

    Він нагадав, що перший камінь у фундамент цього храму заклав Вселенський патріарх Варфоломій 5 грудня 2015 року, при цьому наголосив, що «двері цього храму відкриті для всіх, хто з вірою, надією і любов’ю переступить його поріг, шукаючи підтримки і розради в Бога, щодня несучи Хрест життя».

    Як зазначив раніше митрополит ПЦУ Олександр, визнання Польською Православною церквою статусу автокефалії Православної церкви України «стало б історичним рішенням».

    Фото: ПЦ Польщі
    Фото: ПЦ Польщі
    Фото: ПЦ Польщі
    Фото: ПЦ Польщі

    Фото: ПЦ Польщі

    Найсвіжіше

    Популярне