Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Українська православна парафія Ярдвіля, штат Нью-Джерсі, святкує храмове свято

    Щорічною благочестивою традицією для єрархів Української Православної Церкви США стало приєднання до парафіяльної родини Української православної парафії Святого Великомученика Георгія в Ярдвіллі, штат Нью-Джерсі, на храмове свято.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    У неділю, 7 травня митрополит Антоній та Архиєпископ Даниїл, у співслужінні з о. Ореста Поухальський та о. Василь Пасакас прибув до Ярдвіля, штат Нью-Джерсі, на парафіяльне свято, вшанування вкладу окремих членів громади в життя Великої Української Православної Церкви США.

    Процесія духовенства у супроводі молоді парафії викликала багато усмішок на виразах облич батьків та парафіян громади, тим більше, що вся українсько-американська спільнота продовжує допомагати один одному в час російської агресії проти народу України.

    Букети квітів вручили ієрархам члени парафіяльного сестринства св. Ольги, а члени парафіяльного управління піднесли митрополиту Антонію та архієпископу Даниїлу знаки гостинності – хліб-сіль. Священник Петро Левко – парох парафії привітав архієреїв у храмі.

    Під час Божественної Літургії, архиєпископ Даниїл виголосив проповідь, роздумуючи над чудом в купальні Віфезда. Запропонувавши повчання та пояснення про чудо зцілення, Владика також поміркував: «…Коли ми сильні у своїй вірі… гори рухаються, молитви отримують відповідь і тривога зникає. Звучить так, ніби всі ми потребуємо кількох речей, але все починається з віри! Щоб бути сильними у вірі, ми повинні читати Святе Письмо, перебувати в молитві та оточувати себе людьми, які допоможуть нам у нашій подорожі Віри!

    Наша віра в Бога виявляється не лише в наших літургійних виразах, але, що найважливіше, у нашій здатності ЖИТИ життям віри в Христа, будучи милосердними, люблячими та добрими. Недостатньо знати історію Церкви та факти про Ісуса Христа… ви повинні ПІЗНАТИ СПАСИТЕЛЯ тим, як живете своїм життям і берете участь у Його історії спасіння…

    Ісус навчає нас сьогодні, як зростати у вірі. Він демонструє це прикладом власного життя та значенням молитви….Немає глибокої віри в Ісуса без глибокої молитви.

    Господь навчає нас ще одному важливому способу зростання у вірі — навчитися тримати свої очі прикутими до Нього. У житті виникають труднощі; бурі приходять на наш шлях. Вони неминучі. Якщо ми зможемо тримати очі нашої віри скерованими на Христа, ми зможемо витримати ці життєві бурі. Дивлячись на Господа, ми знаходимо в Ньому мудрість і силу, які піднімають нас вища за людські здібності; ми вчимося вірити, що Бог є поруч і ніколи не покидає нас; і ми не втомлюємося і не падаємо духом.

    Нарешті, наш Господь навчає нас, що справжня віра випливає з любові, а любов проганяє всякий страх.

    Отже, наскільки сильна ваша віра? За своєю суттю віра є даром від Бога; тому просіть Господа збільшити вашу віру: «Я вірю. Допоможи моєму невірству» (Мк 9, 24). Візьміть на себе відповідальність за плекання віри, яку ви отримали, зобов’язавшись 10-15 хвилин щоденної особистої молитви. Розвивайте чесноту не зводити очей з Ісуса Христа під час важких моментів життя. Це вимагає багато практики. Нарешті відкрийте свої серця для Його дивовижної любові, яка дасть вам віру, щоб рухати гори».

    Коли архієпископ Даниїл повернувся до вівтаря, він залишив вірним багато інформації для роздумів, оскільки вони задавалися питанням, чи хтось із їхніх знайомих потребує допомоги. Разом вони помолилися Символ віри, повторили численні прохання до Господа про здоров’я, безпеку та процвітання людей та, схиливши голови, хором прочитали Господню молитву.

    Єрархи молилися за благополуччя України, припинення звірств, які чинять росіяни проти невинних цивільних осіб і повернення їх до миру.

    Із гучними оплесками пролунало оголошення про те, що парафіяльна родина зробила щедру пожертву на користь УПЦ США. З вдячністю архієпископ Даниїл прийняв парафіяльну пожертву в розмірі 10 000 доларів США на допомогу українським дитячим будинкам.

    Парафія радісно співала многоліття, а діти парафії вручили архиєпископу Даниїлу квіти та торт, розпочавши відзначення 15-ї річниці архієрейської хіротонії, яка відбулася 9-10 травня 2008 р. у святому Володимирі Український Православний собор у Пармі, Огайо.

    З благословення митрополита Антонія та за рекомендацією настоятеля парафії Владика Даниїл вручив кілька нагород найдостойнішим парафіянам парафіяльної родини.

    Благословенні грамоти: Ольга Світлик, Олена Дубляс, Віталій Нявчук, Михайло Фокшек, Василь Скутар, Світлана Івасюк, Марина Скрутар та пані Марія Левко.

    Бронзового Тризуба України: Петро Ярмак та Антоній Лесенський

    Медаль св. Володимира: Анатолій Кутовий, Анатолій Мостровський, Василь Козак, Іван Думич та преподобний о. Володимир. Петро Левко.

    Нагадаємо, УПЦ США вшанувала пам’ять свого першого митрополита Іоана Теодоровича. Також архієпископ УПЦ США Даниїл відвідав українську православну громаду в Мілуокі.

    Найсвіжіше

    Популярне