Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Папа Римський за останні сім днів знову зустрівся з архиєреєм РПЦ

    Архиєрей РПЦ, митрополит Волоколамський Антоній (Сєврюк), голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату, був присутній на площі Святого Петра у Ватикані в середу, 3 травня, під час загальної аудієнції.

    Наприкінці аудієнції архиєрей РПЦ привітав Папу Римського, зупинившись на декілька хвилин для “сердечного спілкування”, повідомляє Vatican News.

    Папа Римський Франциск, за звичаєм на таких зустрічах, поцілував панагію – медальйон з іконою Божої Матері, який носять православні митрополити. Тоді понтифік передав митрополиту медаль понтифікату, а митрополит Антоній натомість подарував йому панагію у футлярі.

    Це вже четверта зустріч предстоятеля Римо-Католицької Церкви з головою ВЗЦЗ РПЦ від моменту призначення останнього на посаду влітку минулого року.

    Як повідомляє сайт РПЦ, голова ВЗЦЗ Московського патріархату був присутній на загальній аудієнції на особисте запрошення Папи Римського Франциска.

    “Після завершення заходу відбулася бесіда митрополита Антонія з главою Римо-Католицької Церкви. Папа Франциск тепло привітав єрарха, привітавши його з пасхальними днями, що продовжуються, і попросивши передати свої побажання Святішому Патріарху Московському і всієї Русі Кірілу”, – йдеться у повідомленні.

    У ході розмови Папа Римський та митрополит Антоній торкнулися низки “актуальних питань міжцерковних відносин”.

    Папа Римський Франциск під час візиту до Угорщини приватно зустрівся з митрополитом Будапештським і Угорським, колишнім головою Відділу зовнішніх зв’язків московського патріархату Іларіоном (Алфєєвим), проти якого в Україні запроваджені санкції.

    На запитання про те, чи існує можливість посередництва з боку митрополита Іларіона чи Віктора Орбана для пришвидшення мирного процесу чи організації зустрічі з Путіним, Папа Римський сказав, що “про це все говориться, бо дорога до миру цікавить всіх”.

    “Я готовий. Я готовий зробити все те, що потрібно зробити. Також тепер триває певна місія, але вона ще не є публічною”, – додав понтифік.

    Україні нічого не відомо про мирну ініціативу Папи Римського Франциска щодо завершення війни, про яку він заявив, повертаючись з Угорщини до Риму.

    Найсвіжіше

    Популярне