Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Очільник УПЦ (МП) подякував своїм вірянам за молитовне стояння під Лаврою

    У понеділок, 24 квітня, предстоятель Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) митрополит Онуфрій прийшов на молитовне стояння під Києво-Печерську лавру та разом із віруючими помолився на акафісті всім преподобним отцям Печерським.

    Предстоятель подякував усім за молитви у духовній святині православного світу, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

    «Щиро дякую вам за ваші молитви, які ви сьогодні тут підносите на цьому місці – місці молитви. Оскільки Лавра створена для молитви, — сказав владика Онуфрій. — Я дякую за те, що ви прийшли сюди і молитеся тут за братію Святої обителі, за наших воїнів, які сьогодні стоять на сторожі нашої Держави, за нашу рідну землю, за владу, за всіх людей».

    Він також підкреслив, що «молитва — це те, що береже світ, а злоба, ненависть — те, що світ руйнує».

    Нагадаємо, попри розірвання договору про користування Києво-Печерською лаврою УПЦ (МП) відмовляється залишати приміщення, що є державним майном. Суд надав доступ до об’єктів Лаври. Разом із правоохоронцями до будівель Лаври мають зайти представники комісії Міністерства культури та інформаційної політики.

    Згідно з висновками урядової міжвідомчої робочої групи, чоловічий монастир УПЦ (МП) допустив самовільну перебудову, добудову, перепланування пам`яток культурної спадщини та будівництво новобудов на території Національного заповідника. Зокрема, зафіксовано 36 об’єктів, що є новобудовами, добудовами і перебудовами до пам’яток національного та місцевого значення.

    Також мало місце нецільове використання об`єкта державної власності (підвал 1914 р.), неналежне утримання пам`ятки архітектури місцевого значення (книжковий склад, корпус 113).

    Окремо порушено умови договору з боку Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ (МП) щодо зобов’язання не передавати без дозволу Заповідника майно третім особам. Попри те було передано корпуси в суборенду Митрополії УПЦ (МП) та Київській духовній академії та семінарії; зареєстровано 20 сторонніх юридичних осіб.

    Найсвіжіше

    Популярне