П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Україна обміняла одного із священників УПЦ (МП) на 28 військових – голова СБУ

    На сьогодні в Україні відкрито провадження стосовно 61 священнослужителя УПЦ (МП). Росія дуже цінує своїх агентів в рясах, завдяки чому вдалось повернути 28 воїнів додому в обмін на одного зі священників.

    Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю “Інтерфаксу”.

    “Я вже казав раніше – наявність ряси і кадила не є обтяжуючою обставиною, але й не звільняє від кримінальної відповідальності. І жодних індульгенцій не дає. Працюємо виключно в рамках закону, не зважаючи на церковні сани”, – заявив Малюк.

    За словами голови СБУ, внаслідок комплексних контррозвідувальних й безпекових заходів, було відкрито кримінальні провадження стосовно 61 священнослужителя. Загалом суд вже виніс сім вироків щодо священнослужителів, які стали на бік ворога. Двох з них потім обміняли на полонених воїнів.

    “І хочу підкреслити, що ворог дуже цінує своїх агентів у рясах – так, одну таку особу обміняли на 28 українських військовослужбовців”, – зауважив голова СБУ.

    Зокрема було припинено громадянство України 19 священникам УПЦ (МП).

    “Ми викорінюємо російську агентуру на нашій землі. Агентам ФСБ у рясах немає місця у країні, що воює. І хай зрадники навіть не мріють “замолити” свої гріхи”, – відзначив Малюк.

    Найсвіжіше

    Популярне