П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Прокуратура підозрює у хуліганстві на території Києво-Печерської Лаври чотирьох людей

    Чотирьох людей затримали і повідомили їм про підозру в хуліганстві на території Києво-Печерської Лаври.

    Про це повідомила Київська міська прокуратура 20 квітня.

    За повідомленням, 19 квітня кілька людей намагалися потрапити до одного з корпусів заповідника «Києво-Печерська Лавра».

    «Порушники, ігноруючи зауваження представників органів правопорядку, влаштували з ними штовханину, зламали захисні ролети та двері вищезазначеної будівлі, після чого протиправно проникнули в приміщення», – повідомляє відомство.

    Правоохоронці встановили та затримали чотирьох учасників цих подій. Їм зараз обирають запобіжні заходи. Кваліфікація статті про хуліганство передбачає від двох до п’яти років ув’язнення.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, активістку УПЦ (МП) Кохановську затримали за хуліганство. Представники УПЦ (МП) назвали це “викраденням”.

    Як повідомляв напередодні міністр культури Олександр Ткаченко, 19 квітня в Лаврі працювала Комісія Міністерства культури та інформаційної політики. При цьому УПЦ (в єдності з МП) звинуватила представників Національного заповідника в незаконному проникненні до Лаври і зірвала печатки на дверях. ГО УПЦ (МП) “Миряни” закликала людей противитись «незаконним діям Мінкульту».

    29 березня закінчилася дія Договору про оренду приміщень між Національним заповідником «Києво-Печерська лавра» та Українською православною церквою (Московського патріархату). УПЦ (МП) має залишити територію святині. Того ж дня в УПЦ (МП) заявили, що не будуть виселятися з Києво-Печерської лаври, бо на це «немає жодних підстав».

    Найсвіжіше

    Популярне