Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Поліція перевіряє, що УПЦ (МП) вивозить зі святині – Ткаченко

    19 квітня комісія Мінкультури склала новий протокол про незадовільний стан приміщень Києво-Печерської лаври, а поліція перевіряє всі речі, які представники УПЦ (в єдності з МП) вивозять з території заповідника.

    Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів в ефірі національного марафону новин, передає “Українська правда“.

    “Комісія ефективна, тому що вона працює. Сьогодні комісія зайшла у два корпуси Лаври, в тому числі де галерея знаходиться. Зафіксувала незадовільний стан цих об’єктів. Відповідно було складено протокол і опечатали ці об’єкти”.

    Ткаченко також розповів про інцидент, коли парафіяни УПЦ МП пошкодили захисні ролети опечатаного Мінкультом корпусу, коли комісія вже пішла.

    Поліція склала протоколи щодо порушення громадського порядку.

    Крім того, Ткаченко повідомив, що правоохоронці перевіряють, які речі представники Московського патріархату вивозять з Лаври, і фіксують людей, які перебувають на території заповідники, але жодного стосунку до нього не мають, оскільки не є ні монахами, ні семінаристами.

    Також, за його словами, триває процес поступової передачі музейних об’єктів, які були на зберіганні у монастирі, до музейного фонду заповідника.

    Міністр додав, що комісія вже б закінчила свою роботу, якби їй не перешкоджали.

    Найсвіжіше

    Популярне