П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У столиці Данії поминальне богослужіння в Світлу Суботу відправить священник, капелан о. Сергій Бережной

    Світла Субота – перша субота після Великодня. Цього дня православні християни за традицією відвідують могили своїх рідних і поминають їх в церквах на богослужінні.

    Цього року українці – вимушені переселенці у Данії – не мають такої можливості через російську військову агресію, але можуть піти до храму, подати поминальну записку, помолитися разом.

    Саме задля цього до данської столиці Копенгагена з благословення предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія приїжджає о. Сергій Бережной, капелан 42-го батальйону “Легіон Оболоні”, священник ПЦУ.

    У Світлу Суботу він звершить поминальне Богослужіння за всіма спочилими.

    “Також разом ми помолимося за упокій душ загиблих українських воїнів, що поклали життя в боротьбі з російськими загарбниками. І пом‘янемо невинних цивільних жертв цієї несправедливої війни”, – йдеться у повідомленні.

    Раніше екуменічну службу за участі християнських церков Данії вперше в історії собору очолив православний священник. З благословення предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого митрополита київського і всієї України Епіфанія, цю місію було покладено на військового капелана 42-го батальйону «Легіон Оболоні» Сергія Бережного.

    Найсвіжіше

    Популярне