Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Комісія Мінкульту знайшла у Лаврі нові порушення (фото)

    Працівники Комісії Міністерства культури повідомили про нові знахідки недбалості служителів УПЦ (в єдності з МП) щодо Києво-Печерської Лаври.

    Про це повідомляє «Главком».

    Міністр культури Олександр Ткаченко розповів, що комісія здійснила огляд трьох пам’яток (дві національного та одну місцевого значення). А саме – майна корпусу 37, 37-а, 38 – галерея до Ближніх печер, дзвіниця на Ближніх печерах, вхід до Галереї Ближніх печер.

    «Двері будівель були зачинені, тому у присутності виконувача обов’язків Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Остапенка М.А. та заступника Рудника О.В. за допомогою відповідних засобів технічними працівниками було забезпечено доступ Комісії до вказаних приміщень», – заявив Ткаченко.

    Перевірені об’єкти є пам’ятками архітектури національного значення та місцевого, складовими пам’ятки національного значення Ансамблю Києво-Печерської лаври та складовими об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, проте церковники використовували приміщення як склад та торгівельні лавки.

    У внутрішніх приміщеннях встановлено нагромадження вживаних меблів, різноманітних пакувальних матеріалів, старого одягу та взуття.

    фото: glavcom.ua
    фото: glavcom.ua

    Крім того, ознак застосування орендарем протипожежних заходів не зафіксовано.

    Востаннє вогнегасник перевірявся декілька років тому, проте за правилами пожежної безпеки вогнегасник має перевірятися кожного року. Результати перевірки приміщень Лаври комісія засвідчила у звіті.

    Нагадаємо, УПЦ (МП) відмовляється повертати Лавру. Судді надали доступ до об’єктів, які розміщені на вулиці Лаврська, 11 і 15. Також Під Києво-Печерською лаврою викрили вірянина УПЦ (МП) — фаната росії.

    Також зараз до 39 корпусу Києво-Печерської лаври підтягується поліція у червоних беретах із автоматами.

    Найсвіжіше

    Популярне