Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Активісти пікетували головний храм УПЦ (МП) у Дніпрі

    У Дніпрі пікетували кафедральний Свято-Троїцький собор Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом). Це головний храм УПЦ (МП) в Дніпрі.

    Про це повідомляє Радіо Свобода.

    Активісти закликали підписувати петицію про заборону діяльності Московського патріархату в місті та Україні, а також намагалися привернути увагу парафіян до проросійської сутності УПЦ (МП).

    Хлопці та дівчата розгорнули плакати з написами “Геть УПЦ МП з України”, “Приємно святити паски в осередку ФСБ?” тощо.

    Як розповів один з учасників Володимир Симоненко: “Найголовніша вимога – щоб у нас була єдина церква, незалежна, не Московський патріархат. А московські священники – “валіза, вокзал, Росія”, таким людям не місце в нашому суспільстві. Ми – небайдужі українці, хочемо, щоб нас почула вся Україна, не тільки священники чи прихожани цієї церкви”.

    З учасниками акції намагався поспілкуватися священник УПЦ (МП), який не представився. Він запитував в активістів, чи воюють їхні родичі, чи вони “мають нерухомість за кордоном” тощо.

    Нагадаємо, відбулось перше Великоднє богослужіння ПЦУ у Києво-Печерській лаврі. Також на Хмельниччині Вірянка УПЦ заявила, що “Росія – не ворог”.

    Найсвіжіше

    Популярне