Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Хмельниччина: Вірянка УПЦ (МП) заявила, що “Росія – не ворог”. (Відео)

    На Хмельниччині одна з парафіянок УПЦ (в єдності з МП) заявила, що Росія, яка напала на нашу країну й розв’язала неспровоковану агресивну повномасштабну війну, нібито “не ворог”. Це сталося під час зборів людей, які проголосували за об’єднання з ПЦУ.

    Відповідне відео було опубліковано в мережі й поширене багатьма Telegram-каналами. На фрагменті сварки видно, як жінка висловлює проросійські погляди на війну.

    Пишуть, що ролик було знято в селищі Ярмолинці. Одна з активісток УПЦ (МП) голосно сперечалася з чоловіком. На фоні чутно шум і співи молитви.

    “Не треба мені твоїх капеланів! Заспокойся”, – вигукнула пенсіонерка. “І війни не треба?” – запитав українець. “І війни не треба!” – відповіла жінка. “І Росія не ворог?” – продовжив запитувати чоловік. “Ні, не ворог!” – підтвердила парафіянка.

    Із нею були незгодні навіть її “колеги”, бо інша прихильниця УПЦ МП на це запитання відповіла: “Ворог Росія!”. Через секунду вже інші прихожанки заперечили активістці в окулярах і почали кричати “Росія ворог!”.

    Одна з жінок, судячи з усього, почала сварити пенсіонерку, яка оскандалилася. Вона обернулася до неї й голосно, емоційно почала: “Ти так кажеш!..”.

    Найсвіжіше

    Популярне