Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Олександр про Києво-Печерську Лавру: Доступ для всіх віруючих і майбутнє без ідеологічних напрямків

    Митрополит Переяславський і Вишневський (Православної Церкви України) Олександр (Драбинко) висловив свої думки про Києво-Печерську Лавру, зазначивши, що претензії щодо лаври не тільки стосуються управління монахами, а й того, що лавра була розсадником «русского міра».

    «Претензії не тільки до управління монахами, претензії в тому, що Києво-Печерська лавра була одним із джерел і розсадником „русского міра“. Уявіть собі таку ситуацію Україна напала на Росію. Троїце-Сергієва лавра – там знаходяться українські монахи, або російські монахи, які підтримують Україну. Як ви думаєте, що зробив би Путін із Троїце-Сергієвою Лаврою і з Кірілом?», – сказав митрополит Олександр в інтерв’ю для «НовиниLIVE», передає Духовний Фронт України.

    Митрополит висловив сподівання, що Києво-Печерська лавра стане джерелом чистої води, духовним місцем, до якого будуть мати доступ всі віруючі, без дискримінації за ідеологічними ознаками.

    Він оцінив майбутнє Лаври, як «Квітуче»

    «Я надіюся, що Києво-Печерська лавра звільнившись від якихось ідеологічних напрямків, стане дійсно джерелом чистої води, куди можна буде приходити духовно насититися і підкріпити свої сили. Має бути доступ для всіх віруючих, а недиференційовано. Ми всі українці однієї крові і маємо право повного доступу до цього серця України», – сказав архієрей ПЦУ.

    Щодо питання про намісництво отця Авраамія після того, як лавра остаточно перейде до ПЦУ, митрополит відповів, що не може наразі дати відповіді на це запитання, оскільки на останньому засіданні Священного Синоду ПЦУ він не був. Він зауважив, що не варто пхати воза попереду коней і що час покаже, що буде з Лаврою.

    Також митрополит Олександр висловив сподівання, що влада посадить за стіл переговорів ПЦУ та УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне