Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Російська пропаганда заявила, що військові ЗСУ, які є вірянами УПЦ (МП) «почали щось розуміти»

    Російська пропаганда використовує різні методи для створення хибного уявлення про ситуацію в Україні. Одним з таких методів є використання фальшивих тверджень та інформаційних маніпуляцій.

    У зверненні, яке репостять російські воєнкори, військовий ЗСУ висловив свою підтримку УПЦ (в єдності з МП) та заявив, що в нього «забирають храми…намагаються забрати Бога», а влада нібито стає «богоборцями», коли протидіє впливу Московського патріархату.

    На основі цих слів російські пропагандисти роблять висновки про «захоплення російських православних святинь» в Україні. Крім цього рашисти переконують свою аудиторію, що припинення оренди з УПЦ (МП) це «вистріл в ногу» для Української влади. За словами рашистів, військові ЗСУ, які підтримують УПЦ (МП) почали «щось розуміти».

    Дійсність же полягає в тому, що Україна є мультиконфесійною державою, де існує кілька церковних конфесій. Українська влада не проводить гонінь на прихожан та священнослужителів УПЦ (МП), але водночас відстоює незалежність України. Саме через деструктивний вплив РПЦ на Україну з використанням єрархії УПЦ (МП) її хочуть заборонити. Керівництво УПЦ (МП) закликали до розриву зв’язків з Московським патріархатом. Отже, інформаційні маніпуляції, що розповсюджують російські пропагандисти спираючись на вірян УПЦ (МП), не відповідають дійсності.

    Раніше секретар РНБО звинуватив УПЦ МП в приховуванні зв’язку з росією. Також секретар РНБО підкреслив, що влада України не бореться з Церквою, а, приймає рішення проти людей, які загрожують нацбезпеці. Також у ЗМІ повідомили на кого працює “Союз православних журналістів”, що лобіює інтереси УПЦ (МП).

    Повідомлення на каналі рос пропаганди
    Звернення на каналі УПЦ (МП)

    Найсвіжіше

    Популярне