Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Секретар РНБО звинуватив УПЦ МП в приховуванні зв’язку з росією

    Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що УПЦ Московського патріархату повинна або визнати свою приналежність до Російської православної церкви, або повністю розірвати звʼязок із нею. Данілов не розуміє, як після 24 лютого представники УПЦ МП можуть дивитись в очі українцям і каже, що функціонування Києво-Печерської Лаври вже не буде таким, як було до цього часу.

    В ефірі національного телемарафону Данілов наголосив, що після початку російського вторгнення в Україну 24 лютого українці вимагають справедливості.

    “Наше суспільство після 24 лютого вимагає справедливості. І якщо ви ховаєте приналежність до Московського патріархату, до зв’язків з людьми, які моляться на території Росії за те, щоб нас вбивали російські солдати, то як ви можете тоді взагалі дивитися в очі українцям”, – наголосив секретар РНБО.

    Крім того, Данілов закликав намісника Києво-Печерської лаври Павла звертатись не до президента Володимира Зеленського, а до своєї совісті.

    “Ви до совісті спочатку своєї зверніться і зрозумійте, що ви робите. Нащо ви приховуєте свою назву? Це ж несправедливо, людина яка йде до Бога, вона має розуміти, в який храм вона йде. А коли вони почали прикриватись і почали скажемо так ховати, що вони нібито не мають ніякого відношення до Московії… Не маєте відношення до РФ, то офіційно відхрестіться, скажіть, що Путін і Кіріл – сатана. Називайте речі своїми іменами і тоді буде по справедливості”, – додав секретар РНБО.

    “Просити “дайте нам ще Лавру, щоб ми там її господарювали” – ну послухайте… Суспільство вимагає справедливості і воно вже так не буде працювати, як було до цього часу”, – підсумував Данілов.

    Нагадаємо, 27 грудня Конституційний суд визнав унормування назви УПЦ (МП) таким, що відповідає Основному Закону. Також мінкульт рекомендував не продовжувати оренду Києво-Печерської лаври з УПЦ (МП). 

    Раніше РНБО доручила Кабміну перевірити законність перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне