Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) виключили із Синоду митрополита Лазаря, який перейшов до РПЦ в Криму

    Синод УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) виключив із складу Синоду митрополита УПЦ (МП) Лазаря (Швеця), який ще минулого року перейшов у пряме підпорядкування Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) в Криму і співпрацює там із російськими окупантами.

    Як зазначається в рішенні Синоду УПЦ (МП), єрарха виключили через “неможливістю брати участь в засіданнях”.

    Більше ніяких рішень щодо Лазаря в УПЦ (МП) не було застосовано. Тобто він не був ніяким чином покараний, а лише виведений із Синоду, через неможливість приїжджати в Київ із тимчасово окупованого Криму.

    Таким чином УПЦ (МП) продовжує вважати своїм митрополита Лазаря, хоча останній попросився під пряме підпорядкування Московського патріарха Кіріла влітку минулого року. УПЦ (МП) навіть ніяк не покарала його після такого кроку, а лише виключила із Синоду. Нагадаємо, що митрополит УПЦ (МП) Климент (Вечеря) також заявляв минулого року, що кримські єпископи і священники перейшли під РПЦ, «щоб вижити». Через таке потурання колаборантам в рясах і через проросійську діяльність ряду духовенства УПЦ (МП) уряд України розробляє законопроєкти про заборону РПЦ в Україні.

    Варто зазначити, що колишні кримські єпархії УПЦ МП у 2022 році святкували «народну єдність» та збирали гроші для успіху «СВО» – війни рф проти України.

    Раніше президент України призупинив громадянство 13 представників УПЦ (МП), серед яких був і митрополит Лазар (Швець).

    20 березня представники УПЦ (МП) пішли до Офісу Президента, щоб «донести позицію». Також Синод УПЦ (МП) попросив Зеленського не виселяти їх із Києво-Печерської Лаври — інакше будуть захищатись.

    Найсвіжіше

    Популярне