Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Колишні кримські єпархії УПЦ МП святкували «народну єдність» та збирали гроші для успіху «СВО»

    4 листопада, до російського свята Дня народної єдності, «голова Кримської митрополії РПЦ», «митрополит Сімферопольський і Кримський» Лазар (Ростислав Швець) звернувся до своєї пастви з посланням, у якому назвав зазначене свято «без перебільшення священним днем в історії Богом береженої вітчизни», маючи на увазі росію.

    Про це інформує РІСУ.

    Зазначимо, що до червня 2022 року митрополит Лазар (Швець) офіційно числився архієреєм УПЦ МП, продовжуючи свою колабораціоністську діяльність. Пізніше РПЦ перепідпорядкувала напряму патріарху Московському єпархії УПЦ МП в Криму.

    За благословення «секретаря Кримської митрополії РПЦ», настоятеля Петропавлівського кафедрального собору в Сімферополі протоєрея Алєксандра Якушечкіна, 4 листопада у вказаному соборі було проведено благодійний ярмарок на користь російських вояків, поранених під час бойових дій проти України. Сувеніри ручної роботи підготували члени добровольчого товариства соціального служіння «Вера и дело» («Віра і справа»), батьківський комітет собору та вихованці недільної школи; було зазначено, що на пожертви, зібрані з реалізації сувенірів, будуть придбані необхідні медичні препарати для поранених російських бійців. Педагоги та учні сімферопольської школи-гімназії №20 імені святителя Луки Кримського за підтримки її «директора» Єлєни Тітянєчко взяли найактивнішу участь в організації та проведенні заходу. Того ж дня Алєксандр Якушечкін разом з учасниками ансамблю «Петропавловская песня» («Петропавлівська пісня») відвідав поранених вояків російської армії у військовому шпиталі, поблагословив їх, подякував їм за «мужність і героїзм», вручив їм подарунки та побажав якнайшвидшого одужання.

    У Ялті на базі Лівадійського палацу-музею до російського державного свята відбувся фестиваль «Язык – живая душа народа» («Мова – жива душа народу»). До фестивалю також долучився настоятель храму на честь святих царственних страстотерпців у Масандрі протоєрей Міхаіл Пєтров.

    В Алушті з нагоди російського дня народної єдності у храмі в ім’я всіх Кримських святих і Федора Стратилата по завершенні Літургії благочинний Алуштинського церковного округу протоєрей Сєргій Слободянюк у співслужінні духівництва благочиння очолив молебень до Богородиці за «цілісність і непорушність святої Русі та єдність її народу».

    Також у школах Севастополя клірики місцевого благочиння провели заняття-бесіди в контексті пропагандистського циклу «Разговоры о важном» («Розмови про важливе»); 4 листопада на заняттях обговорювалася тема російського дня народної єдності, що, за задумом організаторів, мало сприяти формуванню в учнів «історичної пам’яті та відчуття причетності до російських традиційних і релігійних цінностей».

    Найсвіжіше

    Популярне