П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін наважився приїхати до Криму. В МЗС України нагадали про його воєнні злочини

    Російській диктатор сьогодні, 18 березня нібито перебуває в окупованому Криму. Він приїхав на півострів на річницю його окупації військами РФ.

    Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

    Це перший приїзд диктатора до окупованого Криму з початку повномасштабного вторгнення Росії до України у лютому минулого року. Як пишуть окупанти школу мистецтв та дитячий центр “Корсунь” біля Херсонеса Таврійського планувалося відкрити по відеозв’язку, але Путін приїхав на відкриття особисто. Звідки Путін приїхав і як він потрапив до Криму, повітряний простір над яким закрито, ЗМІ не уточнюють.

    На опублікованому пропагандистами відео Путін не виступає з політичними заявами, лише коментує те, що йому демонструють супроводжуючі.  Як видно з поширених кадрів, будівлю диктатору показує не зрадник-колаборант митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Швець), що просився під омофор Кіріла (Гундяєва).  А робить це “духівник Путіна”, митрополит РПЦ Тіхон (Шевкунов), зауважує журналістка, шеф-редактор видання Lb.ua Соня Кошкіна.

    Важається, що саме Тіхона (Шевкунова) Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) вважає своїм головним конкурентом, пише Кошкіна. Тому Гундяєв хотів відправити його екзархом на окуповані території України. Але Шевкунов відмовився. Пяснивши відмову тим, що має готуватися до відзначення цьогоріч 550 річчя Псково-Печерського монастиря.

    Позавчора, 16-го був Синод на якому очікувалося створення екзархату РПЦ на окупованих територіях. Втім, питання поки відклали.

    У МЗС України відреагували на приїзд до тимчасово окупованого Криму Путіна, нагадавши, що його розшукує міжнародне правосуддя за скоєння воєнних злочинів.

    Про це йдеться на офіційному сайті українського зовнішньополітичного відомства.

    “Уже дев’ять років поспіль Кримський півострів потерпає від злочинного режиму Кремля, який перетворив його на військовий форпост, зону несвободи та утисків, агресії та терору проти всього і всіх, хто знайшов у собі сміливість чинити опір та відстоювати свої демократичні права та цінності”, – наголосили в українському МЗС.

    Напередодні Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на його арешт через незаконну депортацію українських дітей.

    Найсвіжіше

    Популярне