Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ пояснили, чому почорніли хрести на Лаврі

    Називати знаком з неба чи бачити якийсь символізм у почорнілих на Лаврі хрестах – це намагання маніпулювати чи паразитувати на невігластві людей і використовувати забобонність.

    Про це розповів отець Георгій Коваленко, священник, який перейшов до ПЦУ з УПЦ (МП), ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості в інтерв’ю ТСН.ua.

    «Насправді навіть в соцмережах вже велика кількість фотографій, які свідчать, що почорніли хрести якраз тоді, коли там був Московський патріархат. Але я вважаю, що це неприйнятна дискусія. Це маніпуляція і намагання застосовувати нераціональні і недуховні методи. Але дійсно, хрести почорніли ще за часів Московського патріархату. Але я в цьому не бачу ніякого символізму. Просто через певний час на хрестах так само треба оновлювати позолоту, проводити ремонти і реконструкції. Це відбувається в будь-якій будівлі, в тому числі і храмовій», – пояснив отець Георгій.

    Раніше на Трапезному храмі Києво-Печерської лаври почорніли хрести. Скандальний митрополит Павло вже встиг заявити, що хрести нібито потемніли після богослужіння ПЦУ у цьому храмі. Натомість у ПЦУ наголосили хрести потемнішали ще за часів УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне