Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    «Не дайте себе ошукати казками та лякалками» – архімандрит ПЦУ про вигадки УПЦ (МП)

    Архімандрит Православної Церкви України Софроній (Чуприна) закликав вірян не вірити в псевдочудеса, які поширюються єрархами УПЦ (МП). Він зауважив, що керівництво УПЦ (МП), знаючи про своє скрутне становище, вирішило використовувати необізнаність та сліпу віру своїх прибічників та дати “зелене світло” псевдочудам.

    В УПЦ (МП) часто звертають увагу вірян на різні незвичайні явища, які, як стверджують, пов’язані з виселенням Московського патріархату з Лаври та іншими асоціаціями, щоб ошукати їх духовно, впевнений архімандрит ПЦУ.

    Далі текст з його допису у Фейсбуці:

    «У прибічників московського патріархату “зірвало дах”. І це не жарт. На фоні останніх подій пов’язаних з майбутнім Києво-Печерської Лаври керівництво РПЦвУ дало хід такому явищу, як псевдо дива. Більша частина віруючих Московського патріархату люди з обмеженими розумовими здібностями, особливо що стосується критичного та аналітичного мислення. Рівень богословської освіти серед прихильників РПЦвУ на дуже низькому рівні. Зато віра в чуда та пророцтва таких же псевдо старців і стариць займає вагоме місце в житті в цих людей. Особливу роль у розповсюдженні і популяризації забобонів серед прихильників Московського патріархату займають монастирі, які замість духовної лікарні для скалічених гріхом душ, перетворилися на розсадник мракобісся. Звісно не всі монастирі, але найбільші та найвпливовіші протягом десятиліть активно розповсюджували не тільки проросійські наративи, які відіграли та відіграють важливу роль у російсько-українській війни, а й духовно дурманили свідомість віруючих українців.

    Як результат тисячі духовно засліплених і фанатично налаштованих віруючих Московського патріархату, яким ліпше вмерти аніж зрадити ідеалам русского міра і полишити Московський патріархат.

    Так ось, враховуючи цей важливий чинник в боротьбі з Православною Церквою України та усвідомлюючи, що часу у них залишилося обмаль, а шантажувати владу “багатотисячними” хресними ходами та демонстраціями не має можливості, керівництво РПЦвУ вирішило використати необізнаність та сліпу віру своїх прибічників та дати “зелене світло” псевдо чудам.

    Один з митрополитів Московського патріархату на своїй сторінці у facebook розповів, що хрести на куполі Трапезного храму почорніли і звичайно, це “чудо” сталося після того, як з верхньої лаври видворили Московський патріархат. Інший казкар протягом декількох останніх днів дублює один і той самий пост в якому нагадує, що після того, як більшовики закрили Києво-Печерську Лавру у 1961 через три дні сталася Куренівська трагедія. Зрозуміло до чого ці порівняння. Але це не все. Звісно “чуда” почали помічати і пересічні парафіяни, про яких я писав вище. В одному з лаврських храмів протікає дах із-за цього після опадів в храмі утворилася калюжа. Звісно “набожні” баби розтлумачили це у вигідному для них значення: скоро лавру заберуть, це храм плаче! Інші побачили, як на могилі спочилого Митрополита Володимира з його фотографії стікають “сльози”. Звісно цей струмок дощової води знову-таки пов’язали з виселенням з Лаври Московського патріархату. Чомусь ці пильні парафіяни не подумали, що можливо Митрополит “плаче” бо намісник зі зграєю своїх послідовників нещодавно провів на його могилі ритуал зі спаленням білих клобуків.

    І таких казочок вистачає, а скільки їх ще буде в подальшому. Тому, браття і сестри, а особливо ті, хто ще лишається в єдності з Московським патріархатом, не ведіться на провокацію, не дайте себе ошукати і не вірте в ці байки і лякалки, якими вірнопіддані російської церкви намагаються вас духовно ошукати. Моліться і довіряйте Богу», – сказано в дописі архімандрита Софронія.

    Найсвіжіше

    Популярне