Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    “Підриває спасительську місію і ганьбить єпископів”: УПЦ (МП) хоче позбавити сану протоієрея Андрія Пінчука

    В УПЦ (що в єдності з МП) оголошено збір підписів під відкритим зверненням до  митрополита Онуфрія (Березовського) з проханням розглянути на засіданні Синоду питання виверження зі священницького сану протоієрея Андрія Пінчука, клірика Дніпропетровської єпархії УПЦ.

    Лист опублікував у себе на сторінці у Facebook секретар Запорізької єпархії УПЦ (МП) протоієрей Геннадій Єлін.

    «Протоієрей Андрій Пінчук, клірик Дніпропетровської єпархії, відкрито закликає світську владу закривати єпархіальні управління УПЦ (МП), відбирати їхнє майно та віддавати його на наругу. Тим самим він не лише дискредитує і завдає шкоди Церкві Христовій, а й фактично бореться з Нею, намагаючись підірвати Її спасительну місію», – сказано у листі.

    «Також Пінчук дозволяє собі цілеспрямовано та публічно принижувати гідність єпископів, думку яких він вважає неправильною з ідеологічного погляду, чим принижує всю Церковну ієрархію». – пише автор листа.

    Після завершення збору підписів список тих, хто підпише заяву, буде наданий  митрополиту Онуфрію.

    Як відомо, Андрій Пінчук неодноразово критично висловлювався про діяльність єпископів УПЦ (МП). Він вважає, що УПЦ (МП) має покарати деяких своїх єпископів і поновити спілкування з ПЦУ та Константинополем. Також Пінчук каже, що парафії, які УПЦ (МП) створила за межами України, стали острівками «руского міра»

    Найсвіжіше

    Популярне