Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Київській міській раді засудили діяльність УПЦ (МП) спрямовану проти України

    Депутати Київської міської ради засудили діяльність релігійних організацій, направлену на глорифікацію, пропаганду, виправдання та заперечення факту військової агресії російської федерації проти України, численних воєнних злочинів, скоєних країною-агресором, дій або бездіяльності осіб, які здійснювали військову агресію проти України, розпалюють релігійну ворожнечу та несуть загрозу національній безпеці України.

    Таке рішення підтримали 65 депутатів, повідомляє сайт Київської міськради.

    За словами депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Вадима Васильчука, вже зафіксовано численні факти та випадки, коли інтереси окремих релігійних організацій суперечать суспільним інтересам, громадській та національній безпеці.

    «Дії деяких представників цих релігійних утворень містять ознаки кримінальних правопорушень, які з часу повномасштабної війни російської федерації проти України викликають обурення та широкий негативний суспільний резонанс. Зокрема, діяльність УПЦ МП створює передумови для ворожнечі та нетерпимості до інших віросповідань та конфесій, сприяє поширенню неправдивої інформації, пропагує ідеї «руського міра» та не визнає однозначного факту військової агресії російської федерації проти України», – зазначив Вадим Васильчук.

    За його словами, депутати Київської міської ради сьогодні прийняли рішення, яке передбачає обмеження проведення у столиці будь-яких заходів релігійного характеру за межами культових споруд релігійним організаціям, керівний центр яких знаходиться на території країни-агресора, або вони мають канонічні та молитовні зв’язки з релігійними організаціями країни-агресора.

    Крім цього, профільним департаментам КМДА було доручено провести інвентаризацію земельних ділянок та комунального майна, переданих в оренду або користування релігійним організаціям.

    Депутат додав, що також Київська міська рада направила звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з закликом невідкладно прийняти законодавчі акти, які спрямовані на заборону діяльності релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка здійснила військову агресію проти України. На цей час це стосується УПЦ (в єдності з Московським патріархатом).

    Нагадаємо, ДЕСС повідомила, що зміна статуту «УПЦ» не призвела до розриву церковно-канонічного зв’язку з РПЦ. У зв’язку з цим, державна установа офіційно визнала «УПЦ» структурним підрозділом РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне