П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В Австралії відбулась демонстрація проти абортів і «Хода за життя»

    Рішення Верховного суду США у 2022 році встановило, що Конституція США насправді не передбачає, що аборт є невід’ємним правом людини, і що рішення у справі Роу проти Вейд було помилковим. Це, своєю чергою, повернуло окремим штатам право приймати власні закони щодо абортів. Відтоді кілька штатів прийняли закони “про серцебиття”, які роблять аборт незаконним після того, як можна виявити серцебиття.

    Можливо, натхненний таким позитивним поворотом подій, цьогорічний Марш за життя в Австралії був ще більшим і кращим. У заході взяло участь близько 4 500 осіб, що на 50% більше, ніж у попередньому році. У всьому світі спостерігалася негативна реакція на скасування рішення у справі Роу проти Вейд з боку прихильників абортів. Існували побоювання, що це може призвести до конфронтації з контр-протестувальниками під час Маршу, але, на щастя, захід пройшов цілком мирно і професійно, передає orthodoxianewsagency.gr

    Як і в минулі роки, перед присутніми виступили кілька спікерів, зокрема, Мартін Айлз (виконавчий директор Австралійського християнського товариства), сенатор Алекс Антік (член Сенату від Ліберальної партії), Джулі Шарп (голова організації “Genesis Pregnancy Support”), які підкреслили, що боротьба за життя повинна вестися в політичній системі. Вони підкреслили необхідність продовжувати боротьбу і, зокрема, брати участь у політичній системі, щоб отримати більше голосів за життя у владних структурах і впливати на них.

    З благословення архиєпископа Австралії Макарія, архієпархія Аделаїди знову була представлена на цьогорічному заході. Архієпископа Макарія представляв його архієпископський вікарій в Аделаїді, єпископ Силуан Синопський, який заохотив усіх вірних до участі у заході. Десятки ікон Об’явлення святої Єлизавети та вагітної Богородиці були помітними на марші і користувалися популярністю як серед неправославних, так і серед православних.

    Загалом, подія стала позитивним і підбадьорливим досвідом, на якому pro-life рух може продовжувати розвиватися в наступні роки, поки аборт не стане “не тільки незаконним, але й немислимим”.

    Нагадаємо, на початку 2023 року у Вашингтоні відбулась хода на захист ненароджених немовлят.

    Найсвіжіше

    Популярне