Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вашингтоні відбулась хода на захист ненароджених немовлят: УПЦ США взяла участь

    У п’ятницю у Вашингтоні, округ Колумбія, зібралися борці проти абортів з усіх Сполучених Штатів Америки на щорічний Марш за життя – перший з тих пір, як консервативна більшість у Верховному суді поклала край федеральному конституційному праву на проведення аборту.

    У ході також взяло участь православне духовенство, зокрема Української Православної Церкви США (Вселенського патріархату), яке очолював архієпископ Даниїл (Зелінській).

    Він прокоментував ходу такими словами: “Відверто, це є привілеєм бути в присутності християн з усієї країни у Вашингтоні під час річної ХОДИ ЗА ЖИТТЯ! Сьогодні ми КРОКУЄМО ЗА ЖИТТЯ!”.

    Цьогорічний марш знаменує собою поворот у боротьбі проти права на аборт: головна мета опонентів – скасувати рішення суду у справі Роу проти Вейд – була досягнута, а половина штатів заборонила або обмежила доступ до абортів у більшості випадків. Але противники абортів стверджують, що їхня робота не закінчена, оскільки вони прагнуть просунути законодавство, яке обмежує аборти на рівні штатів і на федеральному рівні, включаючи встановлення мінімального федерального стандарту на цю процедуру.

    Рішення Верховного Суду у справі Доббса слід належним чином відсвяткувати – але недовго – оскільки “насувається багато національних законодавчих битв”, – йдеться на сайті маршу в п’ятницю.

    Генеральний прокурор штату Міссісіпі Лінн Фітч, яка допомагала вести справу штату, що призвела до скасування рішення Роу, привітала натовп молитвою: “Богу слава!”. Вона сказала, що їхня справа залишається крихкою і “амбітною” до тих пір, поки не зміниться середовище для матерів і дітей.

    Учасники маршу вказували на політичні та економічні проблеми, які перешкоджають подальшому обмеженню абортів.

    Найсвіжіше

    Популярне