Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Перевертні в рясах змусять мелітопольців молитися за “спецоперацію” та військових РФ

    У тимчасово окупованому Мелітополі рашисти використовують церкви як головні інструменти просування ідеології “русского міра”.

    “Підготовка до захоплення Мелітополя велася саме у церквах УПЦ (МП), які зараз називають себе російськими православними. А справжнім лігвом місцевих зрадників став чоловічий монастир Сави Освяченого”, передає RIA-M.

    Самі ж священнослужителі в Мелітополі розділилися на два табори: одні залишилися відданими своїй митрополії, за що пізніше були покарані рашистами, а інші почали активно співпрацювати з російським загарбникам. Одні з наймедійніших перевертнів у рясі у місті – намісник чоловічого монастиря преподобного Сави Освяченого отець Іоанн (Прокопенко) та єрей Олександр Беднов, а також сумнозвісний отець Максим.

    Щоб ще більше впливати на свідомість мешканців тимчасово окупованого міста, Росія відправила до Мелітополя ковчег із часткою мощей Преподобного Сергія Радонезького, якого вважають заступником російської землі.

    Так уже збіглося, що саме до цього святого звертаються про мир під час війни та захист воїнів. Тому у місцевих перевертнів у рясах з’явилася чудова можливість вислужитися перед своїми царями, зайвий раз змусивши парафіян молитися за “спецоперацію” і російських фашистів.

    Раніше архімандрит Іоан (Прокопенко), на якого накладені санкції, “благословив”, щоб “владні особи” на тимчасово окупованій частині Запорізької області прискорили проведення “референдуму”.

    Найсвіжіше

    Популярне