Понеділок, 18 Березня, 2024
Бiльше

    У храмі УПЦ (МП) в Луцьку зняли ікону російського імператора Ніколая ІІ

    З іконостаса нижнього храму Хрестовоздвиженської церкви у районі Теремно в Луцьку прибрали ікону останнього російського імператора, – про це після спілкування із настоятелем повідомив «12 канал».

    Нагадаємо, що з 2017 до цього часу в іконостасі храму знаходилась ікона останнього російського імператора Ніколая ІІ із сім’єю. Цей факт викликав суспільний резонанс після того, як на нього звернули увагу журналісти Район.Луцьк.

    Священник, який також є секретарем єпархії УПЦ (МП), каже, що рішення далось важко, адже для нього Ніколай ІІ такий же святий як Ісус Христос. Він переконує, що не вбачає у зображенні імперський символ, а причиною обурення вважає російську національність царя (насправді більшість предків та дружина монарха були німцями).

    Журналісти одразу ж спростували таку маніпуляцію та нагадали про репресивну та відкрито антиукраїнську політику Ніколая ІІ.

    Священник підтвердив, що навчався у Росії та заявив, що попри це виступає проти нинішньої війни.

    «Я так само страждаю сьогодні, бо на нас напали, топчуть чобіт чужий. Нашу землю взриває, б’є і це не війна, це щось страшніше війни, бо війна це коли військові дії», – каже настоятель Хрестовоздвиженського храму.

    Також отець запевняє, що не підтримує дій Московського патріарха Кіріла.

    Найсвіжіше

    Популярне