Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Спонсор УПЦ (МП) Новінський передав активи у траст після санкцій

    Бізнесмен Вадім Новінський передав свої активи у траст і більше не має контролю над діяльністю інвестиційно-промислової групи Smart Holding. Ймовірно до таких кроків спонсора УПЦ (МП) підштовхнули санкції накладені Україною. Про це повідомила пресслужба компанії у понеділок, 16 січня, передає Ліга.нет.

    “Станом на поточну дату Вадим Новінський не має бенефіціарної участі у групі та не здійснює жодного контролю над діяльністю або процесами групи. Вадим Новинський, який з 2013 року не бере участі в управлінні Smart Holding, вирішив сконцентрувати свою активність на приватних інтересах”, – заявили у Smart Holding.

    Угоди про передачу бізнесу в траст були укладені в листопаді 2022 року, тобто напередодні запровадження проти Новинського санкцій. Їх зареєстровано Комісією з цінних паперів і бірж Кіпру.

    Довіреними особами (трасту), які повністю володіють, контролюють та управляють активами групи, стали висококваліфіковані фідуціарні адміністратори, призначені відповідно до ліцензійних умов законодавства Кіпру, стверджує Smart Holding.

    Вони збираються розробити нову структуру корпоративного управління та менеджменту і шукають для Smart Holding нових членів ради директорів.

    Група продовжує роботу у звичайному режимі.

    Як повідомляв Духовний Фронт України олігарх Вадім Новинський судиться із Зеленським через санкції. Санкції на нього були введені в грудні 2022 року СБУ оприлюднила «церковний список» санкцій РНБО.

    2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

    Рішення про санкції РНБО ухвалила на засіданні 1 грудня після “розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України”.

    Президент України Володимир Зеленський взявся за УПЦ МП після зміни керівника СБУ і консультації з Єленським. 1 грудня Зеленський підписав рішення РНБО про заборону релігійних організацій, пов’язаних з росією. За його словами це забезпечить Україні духовну незалежність.

    Найсвіжіше

    Популярне