Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) освятила новий храм на Київщині в честь Грецького святого

    13 січня представники УПЦ в єдності з Московським патріархатом, з дозволу митрополита Онуфрія (Березовського), звершили чин освячення храму на честь грецького святого – преподобного Паїсія Святогорця. Храм розташований у місті Вишневе Київської області.

    Чин освячення храму та Божественну літургію звершили архієпископи УПЦ (МП) Віктор (Коцаба), Сильвестр (Стойчев) та єпископ Аркадій, повідомляють в пресслужбі УПЦ (МП).

    Що цікаво УПЦ (МП) розірвала в односторонньому порядку (після РПЦ) євхаристійне єднання з Грецькою і Константинопольською Церквами, які визнали Православну Церкву України. Святий Паїсій Святогорець, на честь якого УПЦ (МП) освятила храм, є одним із найшанованіших грецьких святих і розпочав свій чернечий шлях на святій горі Афон, що в церковно-адміністративному плані підпорядковується саме Вселенському патріархату.

    Цікава двоєдумність виходить в представників УПЦ (МП): Святих Вселенського патріархату вшановують і навіть храми освячують на їх честь, а от Вселенського патріарха Варфоломія за Богослужінням не згадують через надання Томосу ПЦУ.

    Раніше УПЦ МП освятила храм в російському стилі на Дніпропетровщині. Також УПЦ (МП) пускає чутки про порожні храми ПЦУ, але їхня передріздвяна служба в лаврі була без “аншлагу”.

    Найсвіжіше

    Популярне