П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін похвалив РПЦ за підтримку окупаційних військ в Україні

    Російський президент владімір путін відзначив роль РПЦ у підтримці російських військ, що воюють проти України. Це він зробив у православному різдвяному посланні, покликаному згуртувати людей навколо його бачення сучасної Росії.

    “З глибоким задоволенням відзначаю величезний конструктивний внесок Російської православної церкви та інших християнських конфесій в об’єднання суспільства, збереження нашої історичної пам’яті, виховання молоді та зміцнення інституту сім’ї”, — йдеться в заяві путіна, передають росЗМІ

    Кремль оприлюднив послання Путіна після того, як російський лідер відвідав православну різдвяну службу в соборі Кремля, замість того, щоб приєднатися до інших вірян на публічному святкуванні. Що цікаво, на світлинах не видно вірян, а лише путіна.

    У своєму посланні, яке супроводжувалося на сайті Кремля зображенням, де він стоїть перед релігійними іконами, Путін дав зрозуміти, що бачить Російську Православну Церкву важливою стабілізуючою силою для суспільства в час, який він назвав історичним зіткненням між Росією і Заходом з приводу України та інших питань.

    “… Церковні організації приділяють першорядну увагу підтримці міжнаціонального та міжрелігійного миру та згоди в нашій країні, дбають про тих, хто потребує допомоги, підтримують наших воїнів, які беруть участь у спеціальній військовій операції… Така масштабна, складна і воістину самовіддана робота заслуговує на щиру повагу”, – заявив путін.

    У п’ятницю Путін віддав наказ про 36-годинне припинення вогню на час святкувань, але Київ відкинув його як хитрість Москви, щоб виграти час і перегрупуватися, а після оголошення російські та українські війська обмінялися артилерійським вогнем.

    Нагадаємо, Кремль використовує релігію як зброю в інформаційному полі, повідомляє ISW. Також Синод РПЦ похвалив УПЦ (МП) за благодійність для окупованих територій.

    Найсвіжіше

    Популярне