Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод РПЦ похвалив УПЦ (МП) за благодійність для окупованих територій

    Синод РПЦ висловив вдячність УПЦ в єдності з МП за благодійну дільність, яку вона проводить на окупованих рашистами територіях.  Про це йдеться у Журналі № 125 Синоду РПЦ, який відбувся 29 грудня, передає РІСУ.

    Керуючий справами Московської патріархії митрополит Вознесенський Діонісій, виступаючи перед єрархами Російської Церкви, зазначив, що Синодальний відділ з церковної благодійності та соціального служіння (СВЦБСС) тісно співпрацює з УПЦ МП.

    Так, згідно із даними митрополита, СВЦБСС передав 142 тони гуманітарної допомоги у Северодонецьку єпаріхію УПЦ МП.

    У Лисичанську за сприяння Відділу РПЦ продовжують діяти польові кухні. Луганська єпархія УПЦ МП за підтримки Відділу продовжує регулярну адресну допомогу мешканцям Рубіжного, Старобільська, Первомайська та інших міст Донбасу.

    РПЦ також підтримує священнослужителів-колаборантів із УПЦ МП.

    “За підтримки благодійників протягом кількох місяців було надано адресну допомогу низці сімей священнослужителів — біженців із Ізюмської єпархії”, – відзвітував Керуючий справами Московської Патріархії. Мається на увазі втікачів-колаборантів у російську федерацію перед деокупацією Ізюма ЗС України.

    Єрарх Російської Церкви у своїй доповіді перед членами Священного Синоду РПЦ також схвально відзначив Фонд Митрополита Онуфрія (Березовського) “Мир Вам”, який неодноразово надавав гумдопомогу “мирним жителям низки областей”.

    Як повідомляв Духовний Фронт України 29 грудня в росії відбувся Синод Російської православної Церкви на якому обговорили стан УПЦ в єдності з МП. Так у Московському патріархаті висловили підтримку архієреям так званої «УПЦ» в єдності з МП. Там також зазначили, що президент України «анонсував низку репресивних заходів» щодо УПЦ МП. 

    Те що в РПЦ вступились за УПЦ (МП) є черговим доказом того, чому УПЦ МП залишається під впливом Московського патріархату і підпадає під заборону в Україні, як філія церкви окупанта.

    Найсвіжіше

    Популярне