П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ критикують Зеленського за «репресивні міри» щодо УПЦ (МП)

    29 грудня в росії відбувся Синод Російської православної Церкви на якому обговорили стан УПЦ в єдності з МП.  Так у Московському патріархаті висловили підтримку архієреям так званої «УПЦ» в єдності з МП. Там також зазначили, що президент України Володимир Зеленський «анонсував низку репресивних заходів» щодо УПЦ МП.

    Те що в РПЦ вступились за УПЦ (МП) є черговим доказом того, чому УПЦ МП залишається під впливом Московського патріархату і підпадає під заборону в Україні, як філія церкви окупанта, через яку Москва здійснює деструктивний вплив на українців.

    Текст осудження дій української влади опубліковано на сайті Моспатріархату.

    Як доказ «репресій» щодо УПЦ МП в РПЦ наводять законопроекти про заборону РПЦ в Україні.

    У РПЦ відзначили, що в Україні нібито «посилилися протизаконні дії щодо структур та членів Української Православної Церкви».

    «Єпархіальні управління, монастирі, парафії піддаються обшукам, а священнослужителі, ченці та миряни — принизливим оглядам та арештам під надуманими приводами, на них накладаються „персональні санкції“. Почастішали провокації розкольників та захоплення ними храмів Української Православної Церкви. Виникає загроза позбавлення канонічної Церкви права користування храмами Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври», — йдеться в 126 журналі Синоду РПЦ.

    У Моспатріархаті назвали ініціативи української влади заборонити РПЦ в Україні «антицерковною кампанією в засобах масової інформації, яка ведеться за участю відомих політиків, державних чиновників та громадських діячів у дусі антирелігійних кампаній радянського минулого».

    Беручи до уваги такі «гоніння» у РПЦ висловили «підтримку архієреям, клірикам, ченцям і мирянам, які прагнуть і в нинішніх важких обставинах зберегти єдність та канонічний лад Української Православної Церкви».

    Крім цього у РПЦ хочуть привернути увагу Помісних Православних Церков, представників християнських конфесій та світової релігійної спільноти, а також міжнародних правозахисних організацій «до порушень прав віруючих в Україні».

    Синод РПЦ очолив Московський патріарх Кіріл (Гундяєв), який благословляє російські війська на знищення України і її окупацію.

    Що цікаво цими днями в УПЦ МП організували пресконференцію на якій розповіли, чому не відмовляються від грамоти Московського патріарха. Натомість секретар РНБО Сергій Данілов звинуватив УПЦ МП в приховуванні зв’язку з росією.

    27 грудня Конституційний суд визнав унормування назви УПЦ (МП) таким, що відповідає Основному Закону. Також мінкульт рекомендував не продовжувати оренду Києво-Печерської лаври з УПЦ (МП). 

    Найсвіжіше

    Популярне