П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Кремль використовує релігію як зброю в інформаційному полі – ISW

    В американському інституті вивчення війни повідомили, що у РФ влаштували істерику через те, що бійці ЗСУ у формі відвідали православну різдвяну службу ПЦУ в Києво-Печерській Лаврі 7 січня, назвавши “відкритою війною” і “розправою” проти УПЦ МП.

    Про це йдеться у звіті ISW (інститут вивчення війни).

    Декілька мілблогерів рф назвали кадри доказом того, що Лавра була «захоплена» «єретиками та розкольниками». Таким чином, риторика російських пропагандистів та УПЦ МП схожа.

    Зазначається, що таким чином держава-терорист використовує релігію як зброю і з її допомогою здійснює інформаційні операції, щоб дискредитувати Україну.

    “Російські мілблогери неправдиво представили законну передачу Києво-Печерської Лаври від УПЦ МП, яка, за твердженням українського уряду, має явні зв’язки з Кремлем і надавала матеріальну та духовну підтримку російській війні проти України, до ПЦУ як напад на можливість прихильників православної традиції святкувати Різдво”, – мовиться у звіті ISW.

    Аналітики підкреслили, що диктатор владімір путін фактично сам підтвердив те, що РПЦ, яка керує УПЦ МП, підтримує вторгнення росії, коли у своїй різдвяній промові подякував РПЦ за постійну підтримку російських окупантів на території України.

    До слова, митрополит Епіфаній після служби в Лаврі 7 січня звернувся до вірян, наголосивши, що сьогодні українці святкують друге народження Лаври, бо з неї “відходить штучний дух нечестивого вчення “русского міра”. Він також звернувся до братії монастиря Києво-Печерської Лаври та закликав ченців звільнитися від Москви.

    Як відомо, 7 січня митрополит ПЦУ Епіфаній вперше провів різдвяне богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Ця подія є відновленням історичної справедливості.

    Найсвіжіше

    Популярне