Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх РПЦ Кіріл – агент КДБ і “тютюновий митрополит”: ексрозвідник розповів цікаві факти

    Патріарх Російської Церкви Кіріл (Гундяєв) був агентом КДБ і ФСБ, а також є багатим олігархом, адже ще у 90-х роках заробляв на імпорті алкоголю і тютюну. Так, за такий бізнес Кіріла називали “тютюновим митрополитом”.

    Про це російський ексрозвідник та ексофіцер КДБ Сергій Жирнов розповів у програмі “Аргумент”.

    “Якщо навіть Кіріло і не був великим бандитом, то він абсолютно явно великий капіталіст, причому олігарх у прямому сенсі цього слова. Він продав душу дияволу, тому що його церква наживається на людях, займається різного роду комерційними заходами, зокрема вона отримувала всілякі поблажки, її звільняли від митних податків якихось там, зборів”, – розповів Жирнов.

    За його словами, в очільника РПЦ було дуже багато грошей, як і в усіх членів цієї церкви.

    “Його називали “тютюновий митрополит”, коли він ще був митрополитом. Торгували горілкою, алкоголем, тютюном. Грошей у нього неміряно, але це зрозуміло, у них у всіх в російській православній церкві грошей неміряно”, – зазначив ексрозвідник.

    Він також пригадав про події 70-х років. Тоді Кіріл поїхав до Женеви представляти РПЦ у Всесвітній раді церков, і пробув там аж два роки.

    “Жоден священник, який був ідеологічним ворогом, не міг поїхати у закордонне довгострокове відрядження до Женеви, якщо він не був нашим агентом або навіть оперативним співробітником”, – пояснив ексофіцер КДБ.

    Він запевнив, що всі розташовані за кордоном єпархії РПЦ є резидентурою.

    6 вересня 2022 року московський патріарх заявив, що лише росія здатна розрізняти де добро, а де – зло.

    Кіріл благословляє війну рф проти України

    27 вересня патріарх РПЦ Кіріл у своїй проповіді підтримав оголошену в Росії мобілізацію, бо це допоможе «примирити» Україну та Росію. Мобілізація росіян на війну з Україною, за його словами, нібито дозволить увести Україну в єдиний простір Російської Церкви.

    В той час, як росія окупувала сотні квадратних кілометрів Української землі, 14 жовтня 2022 року патріарх Московський Кіріл попросив росіян не сумніватись і закликав молитися Богородиці за захист кордонів росії від України. Попри те, що більшість світу визнають злочини росіян, Гундяєв вперто продовжує проповідувати міфи московської пропаганди про Русь і побожність росіян.

    Він закликав «силою Божою» викорінювати помисли, які не прагнуть «єдності Святої Русі». Також Гундяєв заявляв, що росію хочуть знищити через «альтернативні погляди на світ».

    Нещодавно, Кіріл просив у Путіна поблажку для мобілізації служителів РПЦ. Він також попросив бути обережнішими у висловлюваннях щодо УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне