Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Гундяєв заявив, що росію хочуть знищити через «альтернативні погляди на світ»

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) знову видав нову порцію пропаганди і брехні. Цього разу він заявив, що Росію «хочуть стерти з лиця Землі». За його словами, зараз Росія проходить важкий шлях випробувань, коли вороги «намагаються з нею покінчити».

    Про це він заявив під час однієї з проповідей у храмі, повідомляють росЗМІ.

    «Деякі вважають, що наступив час, коли можна покінчити з росією. А чому? А тому, що це альтернативний погляд на світ, на Бога, на людину. Він не вкладається в рамки тієї запрограмованої системи, яка виключає Бога з життя людей. Тому, звісно, росія для багатьох – більмо на оці. Те, що сьогодні відбувається – це не просто чергова військова кампанія та напруження. Створюється враження, що багатьом захотілося стерти з лиця Землі Русь православну», – заявив очільник РПЦ.

    Тому він зазначив, що треба молитися за диктатора владіміра путіна та окупантів, які вбивають українців. Війну росії проти України Кіріл назвав «битвою, у яку ми (росіяни – ред.) не по власній волі вступили».

    Щоб переконати вірян РПЦ в правоті дій російського диктатора путіна, Гнудяєв запевнив їх, що разом із ними «святі землі Руської і святий милостивий смиренний старець преподобний Серафим».

    Кіріл побажав, щоб Господь дарував перемогу російським окупантам і щоб припинилася «всяка міжусобна брань на землі історичної Русі і всяке нашестя іноплемінних». Очевидно, що російське військове вторгнення в Україну він не вважає нашестям.

    РПЦ відкрито підтримує війну, розв’язану росією проти України.

    У храмах РПЦ парафіянам пропонують розв’язати фінансові труднощі, відправившись на загарбницьку війну проти України. Також повідомлялося, що очільник РПЦ Патріарх Кирило переконував вірян, що загибель у війні в Україні “змиє” з росіян усі гріхи.

    В травні УПЦ Московського патріархату заявила про свою самостійність та незалежність від РПЦ. Попри це, єрархи УПЦ МП досі підтримують зв’язок з РПЦ, зокрема, з патріархом Кірілом, який підтримує криваву війну проти України.

    Україна запровадила санкції проти московського патріарха та інших представників РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне