Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Україна ввела санкції проти патріарха Кіріла та духівника Путіна

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв Володимир Михайлович) та митрополит Псковський та Порховський Тіхон (Шевкунов Георгій Олександрович), якого вважають духівником Владіміра Путіна, потрапили до списку санкцій Ради національної безпеки та оборони України щодо 2507 фіз- та 1374 юросіб. Йдеться про громадян України, РФ та Білорусі.

    Президент Володимир Зеленський підписав відповідні укази №726 та №727, йдеться на сайті Глави держави.

    Окрім представників РПЦ, шоу-бізнесу, а також відомих пропагандистів, під санкції потрапили колаборанти, політики, представники силових структур та олігархи зі списку Forbes та їхнього оточення.

    Персональні спеціальні та економічні обмеження введені проти осіб, причетних до розв’язання агресивної війни проти України або підтримують режим російського диктатора Владіміра Путіна.

    У прес-службі міністерства економіки України 20 жовтня уточнюють, що сьогодні президентом введено в дію “дуже потужні санкції проти ворогів нашої держави”.

    “І ми не зупиняємось на цьому. Вже завтра МРГ розгляне чергові пакети пропозицій. Серед яких ті, на які українці вже певний час дуже очікують… Агресор і ті, хто йому допомагає, будуть покарані”, – зазначила міністр Юлія Свириденко.

    Найсвіжіше

    Популярне